Turbo service voor heavy duty & industrie

Als garagehouder, technieker of transportverantwoordelijke werk je met tal van grote machines met een stevige turbo. Ook in de scheepvaart en industriële sectoren, bijvoorbeeld bouw, chemie of productie, draaien heel wat motoren met een zware turbo. Denk maar aan merken zoals Yanmar, Volvo, Scania, Man, Iveco, Deutz, Liebherr, DAF, John Deere, Caterpillar, Fendt, Yamaha, New Holland, JCB, Steyr, Bobcat, ...

Zelfs met frequent onderhoud kunnen deze turbo’s jammer genoeg nog steeds defect raken. Stilstaan kost echter handen vol geld. Bij Turbo Service Belgium hebben we ruime stock aan nieuwe en gereviseerde turbo’s. Hierdoor kan je rekenen op een supersnelle service.

Veelvoorkomende redenen voor turbostoringen

Turbo's van hoge kwaliteit raken over het algemeen niet vanzelf defect. Het is steeds een gevolg van een ander probleem én dus geen oorzaak. Een kapotte turbo wordt vaak veroorzaakt door:

  • Een vervuilde roetfilter
  • Een verstopt EGR-systeem
  • Een te lage oliedruk
  • Een te hoge carterdruk of een verstopt carterventilatiesysteem
  • De aanzuiging van vuil, steentjes, brokstukken of andere voorwerpen

Met meer dan 35 jaar ervaring in diagnose en herstel van turbo’s op onze teller detecteren wij het probleem in een mum van tijd. Bij het reviseren is kwaliteit geen optie, maar een zekerheid.

Wist-je-dat:

Turbo Service Belgium o.a. voor het Belgische leger en De Lijn turbo’s aanpast en reviseert?

Enkele veelvoorkomende merken in heavy duty & industrie waarvoor je bij ons terecht kan: