De meest gestelde vragen bij een kapotte turbo

Een turbo ziet er misschien een simpel toestel uit, maar het werkt best complex. Heb je een turboprobleem? Dan vraagt het vaak de nodige expertise om te identificeren wat nu juist het defect is. Hieronder lijsten we alvast enkele vragen op die we bijTurbo Service Belgium vaak krijgen.

 1. Hoe weet ik of mijn turbo kapot is?
  Mensenwillen vaak weten hoe ze de symptomen van een kapotte turbo kunnen herkennen.De meestvoorkomende manieren om dit te herkennen zijn vermogensverlies, blauwe rook uit de uitlaat, abnormale geluiden (fluiten, sissen, malen) of olielekkage.
 2. Wat zijn de oorzaken van een kapotte turbo?
  Turbo's van hoge kwaliteit raken over het algemeen niet vanzelf defect. Het is steeds een gevolg van een ander probleem én dus geen oorzaak. Veelvoorkomende redenen voor turbostoringen zijn verstoppingen, vervuilingen, te veel of weinig druk of een vreemd object. Je leest er hier alles over.
 3. Kan een kapotte turbo gerepareerd worden of moet deze worden vervangen?
  Het antwoord kan variëren afhankelijk van de aard en de omvang van het probleem. Daarom voeren we bij Turbo Service Belgium eerst een professionele en accurate diagnose uit. Vervolgens kan je kiezen uit herstel, een nieuwe turbo of ruilturbo.
 4. Wat zijn de kosten van het vervangen of repareren van een kapotte turbo?
  Dit kan variëren afhankelijk van het voertuig, het specifieke turbomodel en de complexiteit van de reparatie. Na de diagnose bezorgen we je graag een transparant prijsvoorstel.
 5. Hoe kan ik toekomstige turbo-problemen voorkomen?
  Dit begint met het volgen van het juiste onderhoudsschema, het gebruik van kwaliteitssmeerolie, het vermijden van overmatige belasting van de motor en het letten op tekenen van mogelijke problemen.

Wil je graag advies over de beste reparatie- of vervangingsmogelijkheden. Met meer dan 35 jaar expertise staat ons deur steeds open. Contacteer ons.