Een turbo reviseren in 7 stappen

Het reviseren van een turbo is een complex proces dat specifieke kennis en ervaring vereist. Turbo’s zijn gevoelige componenten en foute revisie kan leiden tot verdere schade of een verminderde prestatie. Met ons innovatieve machinepark zorgen onze turbospecialisten voor het beste resultaat. Het proces van een turbo reviseren lees je hier.

Een turbo reviseren start steeds met demonteren en analyseren. Vervolgens reinigen we alle onderdelen grondig en controleren ze op eventuele defecten. Nadat we elke component apart testen, balanceren we de hele turbo perfect met onze VSR-machine. Daarna stellen we de actuator af volgens de fabriekswaarden. Een variabele VNT turbo finetunen we tenslotte op onze VTR-flowbank zodat ze het optimale rendement halen.

  1. Demontage: eerste wordt de turbo van het voertuig of de machine verwijdert. Vervolgens nemen we de behuizing van de turbo af en demonteren we de compressor- en turbineonderdelen.
  2. Reiniging: een grondige reiniging van alle onderdelen is essentieel. Olie, koolstofafzettingen en andere verontreinigingen van de behuizing, compressorwiel, turbineas, lagers en andere componenten worden proper gemaakt. We reinigen sommige onderdelen liefst twee keer reinigen met onze straalmachines. Hierna volgt bovendien een behandeling tegen roestvorming.
  3. Inspectie: alle onderdelen worden onderzocht op tekenen van slijtage, beschadiging of andere afwijkingen. De compressor- en turbinebladen, de lagers, afdichtingen en andere cruciale componenten: alles wordt gecontroleerd. De beschadigde of versleten onderdelen herstellen we.
  4. Balanceren: Het balanceren van de turbo is een kritieke stap om de soepele werking en duurzaamheid te waarborgen. We balanceren de compressor- en turbineonderdelen met behulp van speciale apparatuur om ongewenste trillingen en schade te voorkomen.
  5. Vervanging van afdichtingen en lagers: alle afdichtingen, pakkingen en lagers vervangen we om optimale prestaties en betrouwbaarheid te garanderen. We gebruiken enkel originele of hoogwaardige onderdelen.
  6. Assemblage: alle gereinigde en gecontroleerde componenten zetten we weer in elkaar. We volgen strikt de fabrieksspecificaties en aanbevelingen voor het aandraaien van de bouten en het gebruik van smeermiddelen.
  7. Testen: Na de revisie moet de turbo grondig worden getest om ervoor te zorgen dat deze correct functioneert. Dit doen we met een turbobank of door de turbo in het voertuig te installeren en te controleren op prestaties, drukniveaus en eventuele lekkages. Een variabele VNT turbo finetunen we tenslotte op onze VTR-flowbank zodat ze het optimale rendement halen.

Het reviseren vaneen turbo is geen eenvoudige taak en vereist expertise en precisie. Heb je dit niet zelf huis? Kom dan zeker langs. Contacteer ons voor een afspraak.

Ontdek onze aanpak in dit filmpje: