Innovatieve machines voor perfect uitgebalanceerde turbo’s

Al meer dan 30 jaar specialiseren wij ons in turbo’s. Een kapotte of haperende turbo demonteren, analyseren en het probleem vaststellen is dan ook een dagdagelijkse bezigheid. Na een grondige reiniging in één van onze straalmachines én een behandeling om roestvorming te voorkomen, starten we met reviseren of herstellen.

Van de turbine-as, lagerhuis tot compressorwiel, we controleren heel nauwkeurig of alle onderdelen technisch in orde zijn. Elk component testen we apart om nadien de turbo, in zijn geheel, met onze VSR-balanceermachine volledig op punt te stellen. Daarna stellen we de actuator af volgens de fabriekswaarden. Variabele VNT turbo’s finetunen we tenslotte op onze VTR-flowbank zodat ze het optimale rendement halen.

Dit testen en balanceren is één van de belangrijkste procestappen bij het reviseren of herstellen van een turbo. De toerentallen van moderne turbo’s zijn zo hoog dat elke onbalans leidt tot grote schade. Met ons innovatief machinepark kunnen we snel en accuraat werken.